sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Päivä 25

Lähdimme Coburgiin, joka sijaitsee viereisessä osavaltiossa Baijerissa ihan Tšekkien rajalla.
Työkaverimme sanoivat, että siellä olisi paljon nähtävää ja niin sielä olikin.
Rautatieasema ei ollut ihan keskustan vieressä, joten jouduimme kävelemään pitkin poikin ennen kuin löysimme perille. Karttaa ei tietenkään tullut mukaan, koska "kyllähän me osaamme..."


Kuvassa näkyvä linna on "Veste Coburg". Emme kerenneet käymään siellä, mutta saimme kuitenkin turisti-infosta tietoa. Linnassa on siis asunut Martti Luther 1530-luvulla. Nykyään linna toimii sisältä lähinnä museona.


Tässä on Coburgin keskusaukio eli "Marktplatz". Oli mukava nähdä muitakin ihmisiä ja olla vähän kuin kaupungissa. Sillä Neuhausissa on todella hiljaista.


Tässä oli toinen linna, "Ehrenburg palace".
Monet suuret herrat pitivät sitä palatsinaan.
Me tykkäsimme enemmän vaatekaupoista, joten emme menneet sisään tällä kertaa.







Keskusaukion jäbä, "Prinssi Albertti".


Sää parani, mutta nälkä iski.. Ruokapaikan löytäminen ei ollut yhtään niin helppoa, kuin olisimme kuvitelleet.. Ravintoloita ja kahviloita oli vaikka muille jakaa, mutta joko ne eivät olleet auki ( ravintolat aukeavat klo 18:00 eteenpäin) tai olivat muuten niin karmivan näköisiä, ettei sisälle viitsinyt mennä. Etsimme 2..... KAKSI TUNTIA ruokapaikkaa ja lopulta eksyimme. Tuskan takaa löysimme sivukadulta pienen paikan, jossa saimme ihan käypää ruokaa. Emme ehtineet edes kuvaa ottaa, sillä nälkä oli jotain kamalaa..

Ruuan jälkeen menimme vielä herkkukahveille ja saimme mukavan päätöksen päivälle. Totesimme myös, että Coburgista saimme kaikista parhaimmat kahvit tähän mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti