tiistai 2. helmikuuta 2016

Päivä 3

Meidän kolmas aamumme lähti käyntiin aamupalalla, joka meille tarjoillaan baarin puolella joka aamu. (Luksusta!) 

Maittavan aamupalan jälkeen lähdimme vaellusreissulle yllättäen kahdestaan!
Maisemat olivat todella hienot ja metsä näytti aika samanlaiselta kuin Suomessakin.
Koko ajan satoi taas vettä, mutta sehän ei meitä haitannut.



Lauloimme mennessämme "Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt..." :D
Me oikeasti yllätyimme, koska puhuimme juuri, että minkälaisia eläimiä täällä metsissä on ja onko ne vaarallisia. Niin eiköhän samalla sekunnilla kaksi metsäkaurista(?) juokse meidän nenän edestä. Aloimme jo miettiä, että mitä jos ne juoksee karhua pakoon, että mitäs sitten tehdään. Saimme kuitenkin respasta tietoa, ettei karhuja ole näillä seuduilla, mutta villisikoja voi olla! Voimme siis rauhassa astella metsään uudestaankin.



Tässä olimme menossa ensimmäistä kertaa töihin. Jännitti paljon, mutta hyvinhän se meni! Ensimmäisenä pääsimme kattamaan a la carte - katteen, (laitamme kuvaa myöhemmin.) Sen jälkeen meille selvisi, mitä me oikeasti tekisimme loppupäivän....

Ensimmäiseksi Elina nitoi käyntikortteja esitteisiin n. 300 kpl, Karoliina laittoi yhden esitteen aina yhden lehden väliin ja lehtiä oli n. 1000 kpl.. Sitten lopuksi niittasimme aina yhden esitteen rullattuun A4 ja niitäkin tehtiin sata.. Olimme jo paperihumalassa loppuillasta.. Työpäivä kesti klo 15-23.
Tiistai ja keskiviikko ovat hiljaisia päiviä täällä, joten meillä oli heti jo seuraavat vapaapäivät! Laitamme kuvia ja lisää informaatiota töistämme, kun torstaina taas menemme. Yksi eroavaisuus huomattiin heti, kun pomomme teki drinkkiä kaataen vapaalla kädellä viinaa lasiin. Kysyimme, että käytetäänkö täällä mittoja, johon pomo vastasi "harjoittelijat käyttävät, minun ei enää tarvitse, sillä tiedän, kuinka paljon on tarpeeksi." Suomessa mittojen käyttö on laissa merkitty. Alkoholilaki on muutenkin täällä erilainen, sillä 16-vuotiaana voit ostaa jo olutta ja viiniä.

Meidät on otettu täällä todella hyvin vastaan ja ihmiset ovat todella mukavia, sekä avuliaita. Kielimuurikaan ei ole täällä ongelma, sillä kaikki yrittävät ainakin puhua meille englantia ja "selkeää saksaa". 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti