perjantai 12. helmikuuta 2016

Elinan päivät 11-12

Teemme Karoliinan kanssa viikon erikseen aamuvuoroa ja keittiötä, nähdäksemme millaista eri vuoroissa ja paikoissa on. Sen jälkeen alamme tehdä iltavuoroja yhdessä.
Tämän viikon Karoliina on siis keittiöllä ja kertoo siitä lisää tulevassa postauksessa.
Minä puolestani teen tämän viikon aamuvuoroa (6-14).

Aamuni alkoi siis kahvin keittämisellä. Keitin 8 pannullista kahvia ja laitoin ne termareihin.


Katoimme aamupalan valmiiksi ja etsimme ottimille oikeat paikat. Aamupala alkaa klo 7 ja päättyy klo 10.

Tarjolla on monenlaisia herkkuja! Kolmea erilaista jogurttia, erilaisia muroja, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

Hotellimme kuuluu järjestöön, jonka kautta ruoka on luomua ja lähiruokaa.


Aamupalalla voi myös puristaa itse appelsiinimehua.
Kahvit kaadetaan pöytiin, mutta teen saa hauduttaa aamupalalla itse.

Joka aamu piirrämme ja kirjoitamme kananmuniin tekstejä.
Ne ilahduttivat ainakin minun aamuani ensimmäisellä kerralla!
Aamupalakate on simppeli, ja nopea tehdä. 

Meillä on hotellin alakerrassa konferenssi-huone, jonka laitoimme toisen työkaverini kanssa kuntoon. Laitoimme tarjolle kahvia, virvokkeita ja omenia.

Kaikki kupit mitä tulee aamupalasta, lounaasta ja illasta tiskataan baarin pienellä pesukoneella.

Kaikki muut tiskit lajitellaan tarjottimille ja ne lähetetään hissillä alakertaan keittiöön.

Tässä on meidän ravintolan hissi. Sieltä tulevat kaikki aamupalaruuat, kaikki annoslautaset ja tiskit lähetetään samalla hissillä alakertaan tiskattaviksi. Tämä tuntui todella hassulta alussa, sillä tiskit ja ruoka kulkevat aikamoisen matkan.
Keittiö ja sali kommunikoivat puhelimen välityksellä. 

Päivällä meille tuli lounaalle 11 vierasta, joille tarjoilimme lautasannokset.
Lounaskate oli simppeli, mutta näyttävä.


Lounaalle tulijoille pidetään myös "denkpause", eli ajattelutauko. Silloin heille tarjoiltiin kahvia ja pöydälle laitettiin valmiiksi erilaisia leluja, hyrriä ja ikiliikkujia.. Minusta se oli vähän omituista, mutta kai he oikeasti sitten niitä käyttivät..

Kun salissa oli hiljaista tai kaikki sen päivän hommat oli saatu hoidettua, alamme aina siivota.. Siivosin juomakärryn.

Meillä on myös baarin takana juhlasali, jossa järjestetään silloin tällöin häitä ja muita suuria juhlia.

"Denkpause"n ruokina oli vihersmoothieta, leipäsiä ja suklaata. Juomana oli kahvia.
Siivosimme denkpausen jälkeen aamupalapöydän, tiskasimme tiskit ja laitoimme puhtaat pöytäliinat iltaa varten valmiiksi. Imuroin koko hotellin aulan ja ravintolan.
Tekemistä siis riitti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti