sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Päivät 6-9

Meillä alkoi ensimmäinen työviikko iltavuorossa hotellin ravintolassa.
Aloitimme a la carte-katteen tekemisellä.
Siivosimme pöydät aamupalan jäljiltä ja katsoimme varauskirjasta, mitkä pöydät katetaan ja kuinka monelle. Ravintola toimii pääosin varauksilla ja keittiö aukeaa klo 18 ja sulkeutuu n.21:30. Baari on auki n. klo 24, mutta jos asiakkaita ei ole, se suljetaan jo aikaisemmin. 

Katteiden tekeminen on todella tarkkaa ja tuolitkin laitetaan aina samaan linjaan. Ainakin opimme täällä järjestelmällisyyttä.


Hotellin asiakkaat voivat tilata aamupalan lisäksi päivällisen. Kate on aina silloin erilainen ja se on teemoitettu. Kuvassa näkyy lasiteema.



Hiljaisina hetkinä opiskelimme viini,-ja ruokalistoja.

Työkaverimme, vasemmanpuoleinen on ravintolapäällikkö ja meidän pomomme. Oikeanpuoleinen on työkaverimme.


Tavalliseen a la carte - katteeseen kuuluvat iso ja pieni haarukka, iso ja pieni veitsi, leipälautanen ja sille voiveitsi, juomalaisena vesi,- ja valkoviinilasi.


Pääosin ravintolan aukioloajan olimme baarissa tekemässä tarjoilijoille juomia. Kaljan vaahtokukka on todella tärkeä täällä. Vaahtoa pitää olla juuri oikea määrä, muuten sitä ei saa lähettää pöytään. Oluet ovat muutenkin paljon vaahtoisempia, kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. 


Jokainen lasi kastellaan aina lasinkastelukoneella. Karoliina ei ollut moista vekotinta ennen nähnyt. Lasinkastelukoneen takana on käsinpesutötterö, jolla pestään käsin/esipestään lasit. Tiskiharjaa ei siis ole.

Elina ja servettitaitos: niitähän riittää. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti