maanantai 15. helmikuuta 2016

Karoliinan päivät 11-12, 14-16

Elikkäs mun viikkoni keittiöllä koostui yhdestä aamuvuorosta (6.30-14.30) ja neljästä iltavuorosta (13-21). Aamuvuorossa tehtiin seuraavan päivän aamupala valmiiksi. Jogurtit maustetaan itse maustamattomasta jogurtista, samoin tuorejuustot. Lisäksi aamupalalla pitää olla ruokaisa salaatti, kevyempi salaatti, joku kala, munakokkelin lisäksi joku toinen lämmin tuote. Sitten tehdään viipalointikoneella juustot ja leikkeleet.
Aamupalakansioista katsotaan aina, mitä on edellisenä päivänä ollut, niin ei tehdä samaa peräkkäisinä päivinä.
Täällä harjoittelijat saavat olla yksin töissä ja aamussa onkin aina harjoittelija yksin. Kokki tulee vasta 11 aikaan. Täällä on koulutus muutenkin erilainen, sillä täällä opiskelija on koko opiskeluidensa ajan samassa paikassa harjoittelussa ja koulua on vain viikko kuukaudessa.

Tässä oli mun yhden aamun urakka: 150 kurkkurullaa. Eli kurkusta tehtiin viipaleita ja ne rullattiin. Näitä käytettiin ystävänpäivä-menussa.Tämä homma kehitti erityisesti kärsivällisyyttä, jota minulla ei ole.

Vihannekset misattiin aina joka päivä uudelleen ja edellisen päivän käytettiin kasvisliemeen.

Tämäkin kuului ystävänpäivä-menuun. Omenaporalla porattiin tomaatin keskusta ja täytettiin salaatilla.





Tein harjoittelijapojan kanssa lihahyytelöä "hello from the kitchen" annokseen. Se kuuluu aina kokoneisuuteen, jos on tilannut kokonaisen menun.








                                 
Tässä alkuruoka, jossa minun tekemää on tomaatit, kurkut ja rucolapesto. Pääsin myös kokoamaan näitä.


Ystävänpäivän pääruoka. Pääsin nostamaan pääruokaakin.

 
Tein myös jälkkäreitä.

Ellu<3

Tällä vekottimella tehtiin sipsejä esim.porkkanasta,limestä, tomaatista ja appelsiinista.




Juomavarasto
                               

Kuvan tällä puolen olevalla pöydällä tehtiin kaikki lisukkeet ja toisella puolella olevalla tasolla paistettiin pääraaka-aineet. Oikealla puolella olevalla pöydällä ruoka nostettiin ja hissi, johon ruoka laitetaan on heti nostopöydän oikealla puolella.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti